Home > Nieuws en agenda > Agenda
tot
04-05-2017

Hoe decentralisatie de kwaliteit van landbouwdiensten beïnvloedt in Tanzania

Uit het promotieonderzoek van antropoloog Wilfred Lameck blijkt dat de plannen die door de gemeenteraad in Tanzania zijn vastgesteld niet de voorkeuren van de gemeenschap weerspiegelen en vooral zijn gericht op de nationale programma’s. Zo blijkt het administratieve systeem, wel gedecentraliseerd in naam, in feite veel centralistische elementen bevat, die de lokale zelfbeschikking verminderen. Daarnaast toont hij aan dat de lokale bestuurders en verkozen raadsleden wel alle verantwoordelijkheid dragen.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula
10-05-2017

Europe as a breach of the social contract

A model for explaining Eurosceptic right and Eurosceptic left party support.

Tijd: 12:00-14:00 uur Locatie: Roeterseilandcampus (REC) C-building, room C10.20
19-05-2017

Transnationale coördinatie van partijen in de EU na Lissabon

.

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula
23-05-2017

Het risico op armoede onder ouderen in de opkomende landen

.

Tijd: 09.45 uur Locatie: Aula
09-06-2017

Islam as a political resource?

In recent electoral contests in the Netherlands, France and Germany, Islam and Islamic populations in Europe have been represented not just as a potential security threat but also more broadly as a fundamental identitary and cultural challenge to European societies.

Tijd: 13:00-17:00 uur Locatie: University Library, Singel 425, UvA, room: Doelenzaal