Home > Nieuws en agenda
Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

Martijn Huisman benoemd tot hoogleraar Epidemiologie van de veroudering

23-03-17

Martijn zijn benoeming is met terugwerkende kracht per 1 februari 2017 ingegaan. De leerstoel is ingebed in de afdeling Sociologie en de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek van het VUmc.

Anil Ramdas Essayprijs: lovende woorden voor VU-wetenschappers Martijn Stronks en Sinan Çankaya

20-03-17

Cultureel antropoloog Sinan Çankaya (FSW) en jurist en filosoof Martijn Stronks (Rechten) hadden bíjna de Anil Ramdas essayprijs gewonnen.

Kiezers eenkenniger bij lijsttrekkers dan bij partijstandpunten

23-02-17

Zonder inhoudelijk debat gaan partijen met één onderwerp winnen.

Integriteitsindex 2016: politieke partijen langs de meetlat

23-02-17

VVD was ook in 2016 koploper in integriteitsschendingen. Dat zei Leo Huberts, hoogleraar Bestuurskunde (Vrije Universiteit Amsterdam), op 22 februari 2017 bij EenVandaag.

FSW lanceert interdisciplinair bachelorprogramma

21-02-17

In het nieuwe bachelorprogramma van FSW wordt een nieuwe generatie sociaal-wetenschappers opgeleid die wicked problems analyseert én aanpakt.

VU start onderzoeksprogramma voor gelijke kansen in onderwijs

15-02-17

VU, Ministerie van OCW en MBO College West, Munduscollege en El Kadisia bundelen krachten voor gelijke kansen.

Werken binnen of buiten de wetenschap: welk gras is groener?

13-02-17

De kloof tussen de universiteit en het bedrijfsleven blijkt voor gepromoveerden kleiner dan verwacht, blijkt uit onderzoek naar wetenschappelijke loopbanen buiten de wetenschap. Het onderzoek van Inge van der Weijden (Universiteit Leiden), Christine Teelken (Vrije Universiteit Amsterdam) en Marian Thunnissen (Fontys HRM en Psychologie) brengt een aantal diepgewortelde veronderstellingen aan het wankelen.

Veerkracht vergroten met sociale media

18-01-17

Vrijdag 13 januari 2017 vond de jaarlijkse Talmalezing plaats. Peter Kerkhof ging in de lezing ‘Societal resilience and social media’ in op de mogelijkheden die sociale media bieden voor veerkracht. “Ondermijnen sociale media resilience?”

Anthonie Drenth, Maaike Matelski en Jeroen Wolbers winnaars Onderzoeksprijzen 2016

16-01-17

Johannes van der Zouwen Masterthesisprijs voor Anthonie Drenth; Maaike Matelski en Jeroen Wolbers schreven beiden beste proefschrift.

Samen reflecteren op de (nood)opvang van asielzoekers '15-'16

02-12-16

Op maandag 28 november presenteerden het Institute for Societal Resilience (ISR) van de VU samen met de Expertise-unit Sociale Stabiliteit van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hun gezamenlijke reflectie op de veerkracht van gemeenten ten tijden van de noodopvang voor asielzoekers.

VU-alumna Claire Rosenmöller wint Unilever Research Prijs

18-11-16

VU-alumna Claire Rosenmoller heeft de Unilever Research Prijs 2016 gewonnen. In het kader van haar studie Beleid, Communicatie en Organisatie deed zij onderzoek naar genderdiversiteit aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vier topopleidingen VU in Keuzegids Universiteiten 2017

15-11-16

De nieuw verschenen Keuzegids Universiteiten 2017 is bedoeld om scholieren te helpen bij het kiezen van een bacheloropleiding. De opleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie is de bacheloropleiding van de Faculteit der Sociale Wetenschappen met de hoogste beoordeling.

Anton Hemerijck naar European University Institute

11-11-16

Oud-decaan benoemd als hoogleraar politieke wetenschappen en sociologie bij prestigieus universiteitsinstituut in Florence, Italië.

Eindredactieleden gezocht voor Red Pers

11-11-16

Heb jij journalistieke en ondernemende ambities en wil je tegelijkertijd werkervaring opdoen en bijdragen aan een veelbelovend medium dat zich inzet voor de toekomst van de journalistiek?

Sinan Çankaya geeft college bij Universiteit van Nederland

28-10-16

Is het terecht dat de politie etnisch profileert? Waarom gebeurt het en hoe ernstig is het? Cultureel antropoloog Sinan Çankaya geeft in zijn college aan de Universiteit van Nederland de hoognodige wetenschappelijke antwoorden.