Home > Nieuws en agenda > Nieuwsoverzicht > Vier VU-topopleidingen in Keuzegids Universiteiten 2017
15-11-2016

Vier topopleidingen VU in Keuzegids Universiteiten 2017

De nieuw verschenen Keuzegids Universiteiten 2017 is bedoeld om scholieren te helpen bij het kiezen van een bacheloropleiding. De opleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie is de bacheloropleiding van de Faculteit der Sociale Wetenschappen met de hoogste beoordeling.

De Keuzegids wijst niet alleen toppers aan, maar vergelijkt en beoordeelt alle bacheloropleidingen in het wo. Dat gebeurt op basis van studiesucces, aantal contacturen, oordelen van experts en vooral de oordelen van studenten over verschillende aspecten van het onderwijs. Per vakgebied bevat de gids een overzicht van alle bacheloropleidingen, met daarin ook de kwaliteitsoordelen. Daarnaast worden voorin de gids samenvattende oordelen per instelling gegeven.

Topopleidingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Opleidingen die bijzonder goed scoren krijgen het predicaat 'Topopleiding'. Dat geldt voor de VU-bacheloropleidingen Aardwetenschappen, Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, Liberal Arts and Sciences (AUC) en Wijsbegeerte. Deze opleidingen mogen het 'kwaliteitszegel' Topopleiding voeren. De verschillen tussen de algemene universiteiten zijn dit jaar weer kleiner geworden, de VU scoort 56 punten en krijgt het oordeel 'gemiddeld'.

Bekijk alle resultaten in de Keuzegids Universiteiten.