Home > Nieuws en agenda > Nieuwsoverzicht > Integriteitsindex 2016: politieke partijen langs de meetlat
23-02-2017

Integriteitsindex 2016: politieke partijen langs de meetlat

VVD was ook in 2016 koploper in integriteitsschendingen. Dat zei Leo Huberts, hoogleraar Bestuurskunde (Vrije Universiteit Amsterdam), op 22 februari 2017 bij EenVandaag.

23 februari is in Vrij Nederland de jaarlijkse Politieke Integriteitsindex verschenen. Het overzicht van alle affaires van politici over 2016 is opgesteld samen met Vrij Nederland.

Uit de index blijkt dat o.a. dat de liberalen verantwoordelijk zijn voor een derde van het totale aantal schandalen in 2016. Bovenal vormt de Politieke Integriteitsindex 2016 de aanleiding voor een open dialoog tussen politici, academici en professionals uit de praktijk, zegt Huberts. “Hoe belangrijk vinden ze integriteit? Wat mogen we de komende jaren van politici verwachten op dit thema? We gaan graag met ze in gesprek.”

Zes landelijke politieke partijen krijgen op 23 februari de kans om dat duidelijk te maken. Op de bijeenkomst reageren ze op de index en de analyse van de stand van zaken van integriteit in de landelijke politiek. Iedereen is van harte welkom op dit evenement: aanmelden wordt wel op prijs gesteld.

Terugkijken: Leo Huberts over de Politieke Integriteitsindex bij EenVandaag (22 februari 2017).

Illustratie: Zeloot voor Vrij Nederland