Alumniservices

      

Sportcentrum VUSportcentrum VU
Het Sportcentrum VU verzorgt een groot aantal sporten voor studenten, alumni, medewerkers van de VU en niet-studerenden. Voor alumni van de VU geldt een gereduceerd tarief én: je kunt voor 20 euro een uitgebreide fittest doen en een maand onbeperkt sporten. Lees hier een impressie van de fittest.
Cultuurcentrum GriffioenTheater Griffioen
Theater, cabaret, cursussen en films in één cultuurcentrum.
EBSCOEBSCO - Toegang tot academische artikelen
Als VU-alumnus heeft u gratis toegang tot online wetenschappelijke bronnen. U kunt via Ebsco de volledige artikelen uit ruim 4.400 tijdschriften raadplegen. Behalve eenmalig zoeken op een onderwerp, kunt u ook alerts instellen over de onderwerpen van uw keuze .
VU-OrkestVU orkest
Het VU-Orkest is het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam dat in 1962 is opgericht. In Nederland is het orkest dankzij de inzet van haar leden en dirigent één van de grootste studentenorkesten. De studenten voeren samen laatromantische en twintigste-eeuwse muziek uit in wereldberoemde zalen in binnen- en buitenland. Elk half jaar is er een nieuw programma. 
Hortus BotanicusHortus Botanicus
De Hortus Botanicus van de VU is in 1967 opgezet ten behoeve van onderwijs en onderzoek, met name voor de faculteit Biologie. De tuin ligt achter het Academisch Ziekenhuis van de VU en beslaat een oppervlakte van circa 1 ha. met ongeveer 1000 m2 aan kassen. De Hortus is op werkdagen gratis toegankelijk van 08.00 – 16.30 uur. De Hortus Botanicus organiseert gedurende het jaar meerdere evenementen .
Kunst in de VUExposities hoofdgebouw en campusterrein
Het Exposorium houdt zich al ruim 40 jaar bezig met de volgende taken: tentoonstellingen organiseren van hedendaagse beeldende kunst, fotografie, vormgeving, architectuur, etc. Het onderhouden van de VU-kunstcollectie: kunstwerken bestemd voor representatieve openbare ruimten in de gebouwen.
UB VUUB VU
De Universiteitsbibliotheek biedt modern ingerichte studiezalen en informatie- en uitleenpunten, met een open opstelling van boeken en ander studiemateriaal, grotendeels op basis van zelfuitleen. Ook als alumnus kunt u gebruik maken van de diensten van de UB.
 Beeld HOVO_aanmeldenHOVO - VU vanaf vijftig
Volg colleges aan de VU bij HOVO Amsterdam : academisch niveau, maar zonder studieverplichting. HOVO biedt cursussen van 2 tot 10 bijeenkomsten die meestal overdag plaatsvinden.