Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

Hanneke Reuling benoemd tot lid College van Bestuur HVA

23-06-17

Hanneke Reuling treedt per 1 oktober 2017 toe tot het College van Bestuur (CvB) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Gezocht: student-leden voor Opleidingscommissies FSW 2017-2018

16-06-17

Vind jij het leuk om gevraagd en ongevraagd advies te geven en zo de kwaliteit van jouw opleiding te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

NSE-resultaten voor FSW bekend

15-06-17

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), mogelijk gemaakt door Studiekeuze123, zijn bekend gemaakt. Het primaire doel van de NSE is niet het meten van de onderwijskwaliteit maar het meten van de tevredenheid van studenten. De NSE-resultaten geven waardevolle informatie over dat wat studenten als goed ervaren binnen de opleiding, maar ook welke onderwerpen verbeterd zouden kunnen worden.

Twee FSW-onderzoekers ontvangen Vidi-beurs

30-05-17

Dinsdag 20 mei is bekend gemaakt dat Christian Burgers en Dimitris Dalakoglou een Vidi-beurs van de Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) hebben ontvangen. Hiermee kunnen zij een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten. “Het is geweldig dat ik de komende vijf jaar mijn Vidi-onderzoek mag gaan uitvoeren”, aldus Burgers.

Barbara Vis benoemd tot lid SWR

29-05-17

Barbara Vis (Bestuurswetenschap en Politicologie) is per 1 mei benoemd tot lid van de Sociaal-Wetenschappelijke Raad (SWR) van de KNAW.

FSW-promovendus aan de slag met NWO-financiering Onderzoekstalent

24-05-17

Het promotieonderzoek van Nadia bij de Vaate is uitgekozen om dit te verrichten met NWO-financiering uit het programma ‘Onderzoekstalent’.

Geven in Nederland

25-04-17

Nederland gaf in 2015 in totaal ruim €5,7 miljard euro aan goede doelen. Het totaalbedrag is de optelsom van de geschatte giften van huishoudens, nalatenschappen, fondsen, bedrijven en kansspelen. Alle partijen gaven in 2015 meer dan in 2013.

VU-onderzoek naar leiderschapstraject voor verzorgenden in de thuiszorg

28-03-17

Marieke van Wieringen, Bianca Beersma, Henk Nies en Peter Groenewegen (Organisatiewetenschappen) ontvangen van ZonMw een subsidie om een leiderschapstraject voor verzorgenden in de wijk te monitoren.

Samen terug- en vooruitblikken op ISR-projecten

28-03-17

Benieuwd naar de onderzoeksprojecten die de ISR call 2016 heeft opgeleverd en welke projecten binnenkort van start gaan?

ERC Advanced Grant voor VU-socioloog Maurice Crul voor onderzoek ‘BAM’

27-03-17

Maurice Crul, hoogleraar Onderwijs en Diversiteit, houder van de ECHO-leerstoel, ontving deze week de prestigieuze European Research Council Advanced Grant.

Martijn Huisman benoemd tot hoogleraar Epidemiologie van de veroudering

23-03-17

Martijn zijn benoeming is met terugwerkende kracht per 1 februari 2017 ingegaan. De leerstoel is ingebed in de afdeling Sociologie en de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek van het VUmc.

Anil Ramdas Essayprijs: lovende woorden voor VU-wetenschappers Martijn Stronks en Sinan Çankaya

20-03-17

Sinan Çankaya (Faculteit der Sociale wetenschappen, Bestuurswetenschap en Politicologie) en jurist en filosoof Martijn Stronks (Faculteit der Rechtsgeleerdheid) hadden bíjna de Anil Ramdas essayprijs gewonnen.

Kiezers eenkenniger bij lijsttrekkers dan bij partijstandpunten

23-02-17

Zonder inhoudelijk debat gaan partijen met één onderwerp winnen.

Integriteitsindex 2016: politieke partijen langs de meetlat

23-02-17

VVD was ook in 2016 koploper in integriteitsschendingen. Dat zei Leo Huberts, hoogleraar Bestuurskunde (Vrije Universiteit Amsterdam), op 22 februari 2017 bij EenVandaag.

FSW lanceert interdisciplinair bachelorprogramma

21-02-17

In het nieuwe bachelorprogramma van FSW wordt een nieuwe generatie sociaal-wetenschappers opgeleid die wicked problems analyseert én aanpakt.