Alumni BCO en COM doen het goed op arbeidsmarkt

De masters BCO en COM bieden een uitstekende voorbereiding op de arbeidsmarkt, blijkt uit een onderzoek onder alumni.

31-08-2012 | 16:25

In mei en juni 2012 heeft de afdeling Organisatiewetenschap alumni van de masters Beleid, communicatie en organisatie en Culture, Organization and Management gevraagd naar hun start op de arbeidsmarkt, in het kader van de visitatie van de masteropleidingen.

Uit de resultaten blijkt dat de opleidingen COM en BCO een uitstekende carrièrekansen bieden. De afgestudeerden vinden relatief snel een baan op het door hen gezochte niveau en in zeer gewilde sectoren als de consultancy en overheid en bestuur. Ook qua startsalariëring blijken studenten van BCO en COM goede vooruitzichten te hebben.

Baan vinden
Van degenen die na hun afstuderen op zoek gaan naar een baan heeft een overgrote meerderheid binnen zes maanden werk – meer dan een derde van de ondervraagden had al een baan bij het afstuderen. Ondanks de verslechterende omstandigheden op de Nederlandse arbeidsmarkt lijkt het niet lastiger te worden voor de afgestudeerden om aan een baan te komen.

Beroepssectoren

Beroepssectoren en type functie
Alumni van BCO en COM blijken vaak terecht te komen in de consultancy sector, overheid en bestuur en zakelijke dienstverlening. Het is daarmee ook niet verwonderlijk dat ze vooral banen uitvoeren in advies, management en uitvoerend. Minder vaak zijn de respondenten werkzaam in beleids-, onderwijs, onderzoeksbanen of traineeships.

Functietypen

Startsalaris
In termen van het startsalaris dat de alumni ontvangen, blijken ze het uitstekend te doen. BCO’ers en COM'ers gaan gemiddeld aan de slag voor 2500 to 2600 euro bruto per maand.