Kan zorgrobot band opbouwen met ouderen?

Om in de toekomst aan de zorgvraag te kunnen voldoen wordt gewerkt aan zorgrobots waarmee mensen langer en beter zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Over zorgrobot Alice is een documentaire gemaakt, die in première is gegaan op het International Film Festival in Rotterdam.

20-01-2015 | 15:05

Kan een robot een menselijke band met iemand opbouwen? Die vraag staat centraal in Ik ben Alice, de documentaire over de ‘sociobot’ Alice. Onderzoeksgroep SELEMCA, waar o.a. de VU deel van uitmaakt, heeft Alice ontwikkeld en probeert met behulp van wijkzorg en familie uit te vinden hoe Alice zich moet gedragen om te zorgen dat de eenzaamheid minder vat krijgt op de ouderen. De uitkomst van het onderzoek is voor alle betrokkenen onthullend. Terwijl Alice de wereld leert kennen, ontstaat een nieuwe werkelijkheid, met minder zorgen over zorg. Het resultaat is een ontroerende documentaire.

Ik ben Alice is op 23 januari in première gegaan op het International Film Festival in Rotterdam. De film is daar met 4.562 stemmen op de vijfde plaats geëindigd in de top 10 van publieksprijzen.
Vanaf februari 2015 is de documentaire ook te zien in filmhuizen en in zorginstellingen.

De documentaire is ontwikkeld door KeyDocs, in samenwerking met SELEMCA, CRISP en de VU.

Bekijk de trailer van Ik ben Alice.

Meer informatie over de documentaire: info@keydocs.nl.

Zorgrobot Alice