Jolien Arendsen en Naná de Graaff winnaars FSW Onderwijsprijs 2015-2016

Jolien Arendsen (Communicatiewetenschappen) heeft de Senior-Docentonderwijsprijs 2016 gewonnen. De Junior-Docentonderwijsprijs werd uitgereikt aan Naná de Graaff (Bestuurswetenschap en politicologie).

01-07-2016 | 9:15

De jury noemde Jolien een innovator: in haar onderwijs heeft ze bijvoorbeeld Collegetour en ‘flipping the classroom’ opgezet. Ook haar enthousiasme werd geprezen. “Bovendien stopt Joliens betrokkenheid niet na college: zo organiseert ze de jaarafsluiting, zet ze Facebook zeer actief in om met studenten te communiceren, en neemt ze de tijd voor elke student.”

Ook Naná de Graaff, winnares van de Junior-Docentprijs, werd geroemd om haar aanstekelijke enthousiasme. De jury vond haar een toegankelijke, benaderbare docent die het beste uit iedere student haalt.

StudentTalentprijsGedeelde StudenTalentprijs voor betrokkenheid grootste maatschappelijke vraagstuk
Nynke van Dijck en Marie-Lisa Linne (Sociale en culturele antropologie) wonnen samen de StudenTalentprijs. Juryvoorzitter Naná de Graaff: “Deze studenten staan middenin de samenleving. Zo helpen ze vluchtelingen door ze een plek te geven als ze aankomen in Amsterdam. Door hun positieve betrokkenheid bij de grootste humanitaire ramp van deze tijd geven Nynke en Marie-Lisa op deze manier handen en voeten aan de ambitie van de VU.”

Theo van Tilburg verzorgde de introductie van de middag. Hij stond daarin stil bij één van de hoogtepunten van dit jaar: dat de VU geslaagd is voor de Instellingstoets Kwaliteitszorg. Gjalt de Graaf besprak: wat leren wij studenten over maatschappelijke verantwoordelijkheid? “Het gaat niet zozeer om het opleggen van een mening, maar om meningsvorming. Dát moeten wij, docenten, onze studenten meegeven.” Een studiemiddag over dit onderwerp volgt.