VU-alumna Claire Rosenmöller wint Unilever Research Prijs

VU-alumna Claire Rosenmoller heeft de Unilever Research Prijs 2016 gewonnen. In het kader van haar studie Beleid, Communicatie en Organisatie deed zij onderzoek naar genderdiversiteit aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

18-11-2016 | 13:00

Claire RosenmollerRosenmöller ontvangt de prijs, een cheque ter waarde van 2.500 euro, uit handen van Paul Polman, CEO bij Unilever. Unilever kent al zestig jaar jaarlijks prijzen toe aan de meest getalenteerde studenten – niet alleen in de sociale wetenschappen, maar ook in de chemie, biologie en werktuigbouwkunde. Alle dertien Nederlandse universiteiten nomineren hun uitblinkers.

Vanwege het zestigste jubileum van de Unilever Research Prijs zal de uitreiking op 1 december extra feestelijk zijn.

Impliciete genderstereotyperingen van vrouwen, en het glazen plafond
Rosenmöller deed voor haar masterscriptie onderzoek naar de invloed van impliciete genderstereotyperingen onder vrouwelijke hoogleraren aan de VU. Zij identificeerde mechanismen die het glazen plafond in stand houden: deze "gendermechanismen" zorgen er bijvoorbeeld voor dat de benoemingsprocedures niet open zijn, waardoor vrouwen een kleinere kans hebben op een hoogleraarschap.