NSE-resultaten voor FSW bekend

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), mogelijk gemaakt door Studiekeuze123, zijn bekend gemaakt. Het primaire doel van de NSE is niet het meten van de onderwijskwaliteit maar het meten van de tevredenheid van studenten. De NSE-resultaten geven waardevolle informatie over dat wat studenten als goed ervaren binnen de opleiding, maar ook welke onderwerpen verbeterd zouden kunnen worden.

15-06-2017 | 15:52

De resultaten van de NSE laten zien dat de FSW weer trots mag zijn op haar opleidingen. De positie van de VU ten opzichte van de andere  universiteiten is gestegen.  FSW doet het in vergelijking met andere faculteiten erg goed op de thema’s ‘Wetenschappelijke Vaardigheden WO’, ‘Informatievoorziening’, ‘Studielast’ en ‘Kwaliteitszorg’.

De bacheloropleidingen scoren o.a. goed op de thema’s ‘Inhoud’, ‘Studierooster’, ‘Studielast’ en ‘Groepsgrootte’. De opleidingen  Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O), Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociogie (CAO) en Sociologie (SOC) zijn daarnaast , in de vergeleken positie met de zusteropleidingen, gestegen ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor staat CAO dit jaar  op nummer één van de landelijke antropologie opleidingen

De masteropleidingen scoren o.a. goed op de thema’s ‘inhoud’, ‘Wetenschappelijke vaardigheden WO’ en ‘Algemene vaardigheden’. De masteropleidingen Culture, Organization and Management (COM) en Communicatiewetenschap (CW) zijn beide, in vergeleken positie met de zusteropleidingen, gestegen. De opleiding COM staat dit jaar, bovenaan de landelijke opleidingen volgens de NSE.

Wil je de resultaten van de NSE 2017 bekijken? Kijk dan op studiekeuze123.nl/nse.