Onderzoek communicatiewetenschap VU scoort hoog op wereldwijde ranking

Communicatiewetenschap aan de VU gooit wereldwijd hoge ogen. Van de universiteiten van buiten de VS staat de VU wereldwijd tweede. In de internationale Shanghai Ranking voor communicatiewetenschappelijk onderzoek staat de VU op de 16e plaats.

06-07-2017 | 16:25

In de Shanghai ranking worden universiteiten vergeleken op aantallen publicaties, wetenschappelijke impact (citaties), het aantal publicaties in de toptijdschriften van de discipline en het aantal publicaties waarin internationaal wordt samengewerkt.

Het communicatiewetenschappelijk onderzoek van de VU scoort vooral hoog op wetenschappelijke impact: wat betreft het aantal citaties staat de VU wereldwijd op 7, hoger dan elke andere universiteit buiten de VS.

De complete lijst kan op de website van de Shanghai Ranking worden bekeken.