Genomineerden FSW-onderzoeksprijzen zijn bekend

De kwaliteit van de dissertaties en masterthesissen was ook in 2018 weer hoog, maar vier proefschriften en zeven scripties vielen extra op. De auteurs hiervan maken kans op een van de facultaire onderzoeksprijzen.

14-12-2018 | 12:39

FSW Dissertatieprijs
Bij de Dissertatieprijs zijn Corné Dijkmans (Communicatiewetenschap), Mariken van der Velden (Bestuurskunde en Politicologie), Thijs Willems (Organisatiewetenschappen) en Arjen de Wit (Sociologie) de gelukkigen. Zij promoveerden in 2018 op uiteenlopende onderwerpen. Zo deed Corné onderzoek naar de effecten van het socialmediagebruik door bedrijven op hun relaties met consumenten en beantwoordt Mariken de vraag hoe coalitiedeelname en toekomstige coalitie-overwegingen politieke partijen beïnvloedt om hun communicatie te veranderen door bestaande theorieën over partijconcurrentie te verfijnen. Thijs dook in de infrastructuur van het Nederlandse spoorsysteem en Arjen laat zien dat overheidsbezuinigingen niet zomaar leiden tot hogere particuliere giften aan maatschappelijke organisaties.

FSW Johannes van der Zouwen Masterthesisprijs
Van de Paganisten in Glastonbury tot mensen met een arbeidsbeperking en van online petities tot de rol van de NATO op het gebied van veiligheid, ook de genomineerden voor de Johannes van der Zouwen Masterthesisprijs lieten zien dat zij van allerlei markten thuis zijn. Lisa Ausic (Social and Cultural Anthropology), Ruud Fiers (Sociologie), Sjors Houtveen (Communicatiewetenschap), Judith Jansen (Bestuurskunde), Sarah Kamphuis (Beleid, Communicatie en Organisatie), Floor van Schie (Culture, Organization and Management) en Jasper Vlaanderen (Political Science) mogen trots zijn op hun werk.

De FSW Onderzoeksprijzen worden uitgereikt op 18 januari tijdens de jaarlijkse Talmalezing.

Lees meer over de genomineerde onderzoeken