Onderzoek over arbeidsparticipatie van jongeren met een beperking gebundeld

Gemeenten kunnen vanaf vandaag een beter passend beleid maken voor gehandicapte jongeren die extra hulp nodig hebben op de arbeidsmarkt. In het belang van de gemeenten ontwikkelde de VU- samen met tien andere organisaties- een zogenaamd ‘onderzoekscahier’, een digitaal naslagwerk waar alle onderzoeken naar arbeidsparticipatie van jongeren met een beperking zijn gebundeld.

10-04-2019 | 11:59

In het digitale naslagwerk zijn relevante onderzoeken (sinds 2015) samengesteld, in aansluiting op de uitvoeringspraktijk van beleidsmakers van gemeenten. Het naslagwerk maakt gemakkelijk en snel inzichtelijk welk onderzoek per thema bestaat en waar het onderzoek over gaat. Bovendien is elk onderzoek voorzien van een korte beschrijving en toelichting. Een grote meerwaarde voor gemeenten die sinds 2015 verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt. Dit zijn jongeren die niet Wajong-gerechtigd (meer) zijn.

Betrokken organisaties
De Vrije Universiteit sloeg als trekker van dit project de handen ineen met de organisaties Verwey-Jonker Instituut, Divosa, Berenschot, Centerdata, De Beleidsonderzoekers, Inspectie SZW, Panteia, Regioplan, SBCM en SEO. Het naslagwerk wordt ieder jaar in december aangevuld met recent onderzoek.

Bekijk het onderzoekscahier.