FSW-onderzoeker genomineerd voor Medische Inspirator Prijs

Het project ‘De online Vriendschapscursus’ van FSW-onderzoeker Tamara Bouwman is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs.

14-01-2019 | 16:52

Het project ‘De online Vriendschapscursus’ van FSW-onderzoeker Tamara Bouwman is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs. Het project dat gericht is om eenzame ouderen uit hun sociale isolement te halen is een van de twee projecten die in de running is voor de hoofdprijs van 100.000euro. Om de prijs te winnen moet Tamara zoveel mogelijk stemmen binnenhalen. Maandag 14 januari trapte zij met behulp van een groep ouderen gewapend met QR-codes haar campagne in de ontvangsthal van de VU af.

Tamara hoopt met behulp van de prijs de cursus verder te ontwikkelen en samen met Stichting de Gouden Dagen toegankelijk te maken voor eenzame ouderen.  “De Online Vriendschapscursus helpt eenzame ouderen bij het herstellen van oude contacten en het maken van nieuwe vriendschappen, maar ook bij het beter leren omgaan met het alleen-zijn in het algemeen. Het lijkt zo eenvoudig, maar de opdrachten in de cursus dragen stuk voor stuk bij aan de drempel die mensen over moeten om hun eenzaamheid te verminderen.”

De Medische Inspirator Prijs is een jaarlijks initiatief van ZonMW en wordt uitgereikt aan de meest inspirerende samenwerking tussen patiënten en onderzoekers die het beste projectplan hebben voor de ontwikkeling van een medisch product. De behoefte van de patiënten of zorgverleners staat daarbij centraal. Stem vóór 11 februari op de Online Vriendschapscursus van de VU: www.zonmw.nl/stemnu