Talmalezing en uitreiking FSW onderzoeksprijzen 2018

Jasper Vlaanderen en Thijs Willems hebben afgelopen vrijdag 18 januari de jaarlijkse onderzoeksprijzen voor respectievelijk beste masterthesis en dissertatie van 2018 binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen in ontvangst mogen nemen.

22-01-2019 | 16:52

Vlaanderen kreeg de prijs voor zijn onderzoek naar de relatie tussen Rusland en de NAVO na de annexatie van de Krim door Rusland, vier jaar geleden. De jury loofde zijn analyse met de woorden “clever linking of theory and data”. Het onderzoek van Willems over de verstoringen in het Nederlandse spoorsysteem werd door de jury geroemd om haar innovativiteit. “Willems comes to an unexpected conclusion about what "crisis" means for a state large corporation, which we do find important for our thinking about society and government.”

De facultaire onderzoeksprijzen worden volgens traditie jaarlijks aan het begin van het jaar uitgereikt tijdens de Talmalezing, een bijeenkomst waar onderzoek binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen wordt gevierd. De lezing zelf werd dit jaar verzorgd door Bianca Beersma. Zij nam het publiek mee in haar onderzoek naar de roddelcultuur binnen organisaties.

Bekijk hier de winnaars en alle andere genomineerden voor de verschillende FSW prijzen.