Samenwerking FMR en VU om doorstroom masters te bevorderen

FMR heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) van de Vrije Universiteit, om de doorstroom van bachelorstudenten naar diverse masteropleidingen aan de VU te bevorderen.

12-03-2019 | 15:05

Doorstroomminor kleinHet convenant is op dinsdag 5 maart ondertekend door de beide betrokken decanen Jean Tillie (FMR) en  Karin van Oudenhoven-Van der Zee (FSW). Hiermee is de samenwerking, die in de praktijk al langer loopt, nu formeel bestendigd.

Direct betrokkenen vanuit de FMR, Martin Gerrebrands (portefeuillehouder) en Saskia Swart (coördinator doorstroom hbo-wo), zijn blij met dit resultaat: ‘De gesprekken met de VU zijn altijd heel constructief geweest. De belangen voor beide partijen waren vanaf het begin duidelijk. De VU is blij met onze hbo-studenten, omdat ze extra gemotiveerd zijn en praktijkervaring meebrengen die van grote meerwaarde is voor de bestaande wo-studentengroepen. Voor FMR is het een pluspunt dat wij een doorstroomprogramma kunnen aanbieden aan ambitieuze studenten die hun studie willen vervolgen met een master binnen de sociale wetenschappen. Door de doorstroomminor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek te volgen, kunnen ze na hun hbo-opleiding zonder tijdsverlies en zonder extra kosten starten met een masteropleiding.’
 
Dertig doorstroomminor-studenten hebben zich inmiddels opgegeven voor een master bij de VU, waaronder 21 FMR-studenten, 3 studenten van andere opleidingen aan de HvA en 6 studenten van buiten de HvA die hier de minor hebben gevolgd.