VU stijgt naar gedeelde eerste plek in NSE

Op 23 oktober zijn de uitslagen van de Nationale Studenten Enquête 2019 bekend gemaakt. Goed nieuws daarbij is dat Vrije Universiteit in vergelijking met de andere brede universiteiten is gestegen van een vierde plaats in 2018, naar een gedeelde eerste plaats in 2019.

05-11-2019 | 15:19

De VU heeft goed gescoord dit jaar in de NSE 2019. Zo steeg de algemene studententevredenheid op bijna alle thema’s. Bij de Faculteit Sociale Wetenschappen was er meer om verheugd over te zijn. De FSW opleidingen hebben dit jaar op bijna alle thema’s beter gescoord. Op het thema ‘je studie in het algemeen’, scoorden studenten van onze bacheloropleidingen Communicatiewetenschap en Culturele Antropologie en Ontwikkelingsociologie en de masteropleiding Social and Cultural Antropology het hoogst ten opzichte van alle vergelijkbare opleidingen in Nederland.

Er is een aantal thema’s waar alle FSW-opleidingen goed op scoren. Bij de FSW bacheloropleidingen zijn dat de thema’s: ’je studie in het algemeen’, ’inhoud van de studie’, ‘wetenschappelijke vaardigheden wo’, ‘toetsing en beoordeling’, ‘studielast’ en ‘groepsgrootte’. De masteropleidingen scoren allemaal goed op de thema’s: ‘je studie in het algemeen’, ‘wetenschappelijke vaardigheden wo’, ‘groepsgrootte’ en ‘studierooster’.