Kom juist nu Sociale Wetenschappen studeren!

Denk jij erover om Sociale Wetenschappen te gaan studeren? Een studie in Sociale Wetenschappen is relevanter dan ooit!

24-04-2020 | 13:17

Online en waar mogelijk offline aan de slag met de issues van nu
De extra druk op onze gezondheidszorg, de groeiende ongelijkheid in het onderwijs en ‘social distancing’ in een nieuwe anderhalve meter maatschappij. Het coronavirus stelt onze samenleving voor nieuwe uitdagingen, uitdagingen waar we bij Sociale Wetenschappen in onderwijs en onderzoek mee aan de slag gaan. Als student aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen ga je samen met vooraanstaande onderzoekers, professionals uit de praktijk en medestudenten werken aan de oplossingen voor de vraagstukken van nu.

“Ik ben ervan overtuigd dat we in het collegejaar 2020/2021 klaar zijn voor online onderwijs.”
Universitair docent Bestuurskunde, Yarin Eski

“Mijn docenten plannen nu regelmatig korte één-op- één gesprekken in met ons, om te zorgen dat alles goed gaat met onze studie en om te zien of we nog ergens tegenaan lopen, zowel met onze studie als in het dagelijks leven.”
Channon, student Master Societal Resilience

Compleet onderwijsprogramma
Online of offline, wij bieden je een compleet onderwijsprogramma. Zo zetten onze docenten in op online onderwijs in kleine groepen waar iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft, live colleges en colleges die je kunt kijken wanneer het jou uitkomt en volgen we de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van online lesgeven.

“Ik geef nu live college via ZOOM. Op deze manier houd je studenten betrokken en kun je interactie aangaan met studenten.”
Universitair hoofddocent Bestuurskunde, Duco Bannink

“Onze docent heeft allerlei korte filmpjes opgenomen waarbij hij verschillende onderwerpen van het vak toelicht. Zo kun je zelf kiezen over welk onderwerp je eventueel meer uitleg zou willen hebben, en hier kun je dan in de online live sessies weer vragen over stellen.”
Channon, student Master Societal Resilience

Schrijf je nu in!
Aanmelddata voor EU/EEA masterstudenten verschoven naar 1 juli en bachelorstudenten verschoven naar 1 juni

In september starten we aan de VU een nieuw academisch jaar net zoals elk ander jaar. Offline waar het kan en online als moet. We blijven natuurlijk zoeken naar mogelijkheden om ook op onze campus weer te starten met onderwijs. Zo kijken we bij nieuwe richtlijnen van het kabinet wat er mogelijk is. Houd daarom de laatste ontwikkelingen op onze website in de gaten. Wij kijken ernaar uit om je on– of offline op onze campus te verwelkomen!

Vragen?
Kijk bij  Frequently Asked Questions.
Je vindt er de antwoorden op veel van je vragen.

Staat het antwoord er niet tussen of heb je een specifieke vraag? Mail de studentenbalie.
Of wil je meer weten over een van onze opleidingen?
Bekijk alle BACHELOR programma’s
Bekijk alle MASTER programma’s

Wil je meer weten over onze VU community? Volg ons op Instagram!