Winnaars FSW scriptieprijs 2020 bekend!

Twee studenten politicologie hebben de facultaire scriptieprijs dit jaar in de wacht gesleept: Daniëlle Graman (Bachelor Political Science) en Cille Kaiser (Master Political Science and Global Environmental Governance). Hoe is het om ten tijde van een pandemie een scriptie te schrijven en af te studeren?

22-12-2020 | 11:29

Daniëlle Graman liet zich door de coronacris inspireren voor haar onderwerp. Ze won de prijs voor haar scriptie ‘Health and Political Trust: How the global pandemic of COVID-19 has influenced levels of political trust in the Netherlands.’ Daniëlle’s scriptie liet zien dat in Nederland de coronacrisis voor een hoger vertrouwen in de politiek heeft gezorgd. “Uit het onderzoek bleek dat het maken van beleid over gezondheidszorg ten tijde van een gezondheidscrisis niet alleen het politiek vertrouwen van de Nederlandse burger verhoogt, maar het ook bijdraagt aan het democratisch proces waarbij de stem van de burger vertegenwoordigd wordt.” 

Na het afronden van haar tweede bachelor (ze nam haar Bachelordiploma Cultural Anthropology and Development Sociology vorig jaar al in ontvangst) wilde Daniëlle er even een paar jaar tussenuit. Een reis naar Australië en Nieuw Zeeland stond op de planning, maar corona gooide roet in het eten.  “Gelukkig heb ik een ontzettend leuke stage gevonden bij het campagne- & communicatieteam van D66 waar ik op dit moment samen met het team en alle vrijwilligers toewerk naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. In 2021 zal ik hoogstwaarschijnlijk in Duitsland of België verder gaan studeren in de Internationale en Europese politiek.” 

Danielle-Graman

Cille Kaiser won met haar Mastersriptie ‘Rethinking the Polycentricity-Equity Paradox: On the North-South Imbalances in Transnational Climate Change Governance.’ Cille denkt dat het schrijven tijdens de eerste lockdown haar heeft geholpen, omdat ze zich hierdoor volledig op haar scriptie kon richten. Desalniettemin was ze erg verrast toen ze hoorde dat haar scriptie had gewonnen. “Tijdens onze eerste scriptiegroep bijeenkomst zei mijn begeleider, dr. Matthew Hoye, dat scripties geen prijzen winnen omdat ze oplossingen vinden voor grootse wereldproblemen, maar omdat ze methodologisch en argumentatief correct zijn en in begrijpelijke taal zijn geschreven. Het zei me toen niet zo veel, omdat ik me niet echt besefte dat er prijzen te winnen waren, maar ik denk dat ik veel te danken heb aan zijn advies. Ik moest kleiner denken, en dat deed ik.”

Hoewel het best spannend is om dit jaar af te studeren, vond ook Cille heel snel een mooie uitdaging. Vlak na het afronden van haar scriptie ging ze als Junior Docent aan de slag bij de afdeling Bestuurswetenschap & Politicologie. “Ik geef dit collegejaar verschillende eerstejaars bachelorvakken en het was tot nu toe een uitdagende maar geweldige ervaring. Ik ambieer in de nabije toekomst een PhD, dus ik denk dat dit een zeer relevante en waardevolle werkervaring is.” 

Cille-Kaiser