FSW-alumnus Stefan Wateler ontvangt 300.000 euro voor start-up in tv-programma Dragons’ Den

Koffiecapsules waar ook vitamines en superfoods inzitten. Voor dat idee hebben FSW-alumnus Stefan Wateler en zijn kompaan Florian Fermin een investering gekregen van 300.000 euro in het televisieprogramma Dragons’ Den. Na hun succesvolle pitch over de innoverende kop koffie Cupplement wisten zij drie ‘dragons’ te overtuigen.

21-04-2021 | 9:57

Op donderdag 25 maart waren Stefan Wateler (Master Beleid, Communicatie en Organisatie) en zijn collega Florian Fermin te zien in het televisieprogramma Dragons’ Den op NPO1. In dit programma krijgen beginnende ondernemers de kans om hun start-up te pitchen aan vijf succesvolle Nederlandse zakenmensen, de ‘Dragon’s’. Zijn zij geïnteresseerd? Dan komen ze met een aanbod om te investeren in de start-up. De keuze van Stefan en Florian viel op het aanbod van Pieter Schoen: een investering van 300.000 euro tegen 30 procent van de aandelen. 

Demonstrator Lab

De jonge ondernemers ontwikkelden hun start-up Cupplement in het Demonstrator Lab aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar studenten en medewerkers worden begeleid tijdens hun eerste stappen in het ondernemerschap. In het laboratorium zetten zij hun idee van ‘gezonde en lekkere koffie’ om in biologisch afbreekbare koffiecapsules. Het lab hielp de start-up om de eerste lading capsules te financieren en bood hen de middelen om de capsules te testen, zodat de twee klaar waren om de markt op te gaan. Met de investering van Pieter Schoen kunnen ze hun product verder ontwikkelen. 

Het Demonstrator Lab biedt handvatten aan iedereen met idee voor een onderneming. Ben je geïnspireerd door Stefan en Florian of droom jij al jaren van je eigen start-up? Ga naar demonstratorlab.nl of neem contact op met: dlab@ixa.nl.