Ervaringen van bachelorstudenten

FSW-studenten die een bachelor opleiding volgen aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) vertellen over hun ervaringen. Lees hun verhalen over de opleidingen: Bestuurs- en organisatiewetenschap, Communicatiewetenschap, Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, Maatschappijwetenschappen, Politiologie en Sociologie.

Bestuurs- en organisatiewetenschap

Daniëlle BrasDaniëlle Bras
"De afwisseling van hoorcolleges en werkgroepen bevalt me erg goed. In de hoorcolleges krijg je de stof aangereikt, waarna je in werkgroepen dieper op de stof in gaat. Door de werkgroepen leer ik mijn medestudenten kennen en ben ik met een aantal bevriend geraakt."
Rick de BoerRick de Boer
"De inhoud van de studie is erg afwisselend, van organisatie theorieën tot statistiek en hedendaagse bestuur en politiek. Het is ook erg leuk dat je meerdere keren per jaar gastcolleges krijgt van bekende personen."


Communicatiewetenschap

Britta BrugmanBritta Brugman
"Bij Communicatiewetenschap krijg je een stukje psychologie mee, wat sociologie en werp je een blik op de communicatie in organisaties. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat het mij heel erg leuk lijkt om persvoorlichter te worden voor een organisatie, het liefst voor een goed doel."
Marrit TerpstraMarrit Terpstra
"Door het mentoraat in je eerste jaar maak je makkelijk contact met een groepje medestudenten. Nu in m’n tweede jaar leer ik steeds meer mensen kennen. Dit maakt de studie alleen maar leuker."


Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Myrthe FliermanMyrthe Flierman
"Docenten doen echt hun best om je te leren kennen. Ik heb niet het gevoel dat ik een nummertje ben. Docenten denken met je mee. Bovendien kan je het zelf ook makkelijk op docenten afstappen met ideeën."
Sven LuidensSven Luidens
"Antropologie is als een ontdekkingsreis. Antropologie heeft veel mensen te maken en dus ook met jezelf. De studie houdt je een spiegel voor en laat je nadenken over wie je bent en waarom je doet wat je doet."


Politicologie
POL_Laura Hoogendorp 100 (?)Laura Hoogendorp
"Ik heb gekozen voor de bachelor Politicologie omdat ik geïnteresseerd in de politiek en samenleving ben, maar ook omdat het een brede studie is. Ik kan nog prima switchen achteraf!"
POL_Roel van Hulten 100Roel van Hulten
 “Op de middelbare school was ik  al enorm geïnteresseerd in vakken als geschiedenis, filosofie en economie. Daar bovenop kwam nog eens dat ik altijd op de hoogte probeerde te blijven van de actualiteit en de politiek, ik was dus enorm geïnteresseerd was in de wereld om mij heen.”

 
Sociologie

Ebru AydinEbru Aydin
"Er heerst een prettige sfeer op de campus. Veel studenten komen uit het buitenland of hebben een niet-Nederlandse achtergrond. Ondanks die verschillen gaat iedereen fijn met elkaar om."
Sophie TekelenburgSophie Tekelenburg
"Ik heb het idee dat je met Sociologie niet alleen de maatschappij observeert, maar dat je ook de drive hebt om de maatschappij echt te veranderen. Je staat midden in de maatschappij. Bovendien zijn de docenten erg toegankelijk en werken we veel in groepjes waardoor je je medestudenten goed leert kennen en je elkaar kan stimuleren."