Bijvakken

bijvakken-2011

Als je studeert aan een andere faculteit of universiteit, dan kun je aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de VU bijvakken volgen. Ben je VU-student en wil je een vak aan de VU volgen buiten je opleiding dan vind je alle informatie over zogenaamde keuzevakken op VUnet.

Bachelorvakken

Overzicht beschikbare vakken:

Mastervakken

Mastervakken kunnen alleen gevolgd worden door masterstudenten. Een beperkt aantal mastervakken is toegankelijk als bijvak. Als bij een vak de opmerking staat 'in overleg met de opleidingscoördinator', neem dan contact op met de betreffende opleidingscoördinator over je deelname aan het vak.

Overzicht van beschikbare masterbijvakken 2016-2017
Overzicht van beschikbare masterbijvakken 2017-2018

Vakbeschrijvingen
Meer informatie over de vakken en vakbeschrijvingen kun je vinden op de Studiegidsenwebsite.

Procedure

De procedure om een bijvak te volgen verschilt tussen VU-studenten en studenten van buiten de VU. Zorg dat je je zes weken voor aanvang van het vak hebt aangemeld.

VU studenten van andere faculteiten: bachelorvakken 
Als je een keuzevak/bijvak op bachelorniveau bij FSW wilt volgen, kun je de intekenprocedure vinden in VUnet op het Serviceplein onder 'Intekenen en afmelden voor vakken via VUnet'.

VU studenten van andere faculteiten: mastervakken
Als je een keuzevak/bijvak op masterniveau bij FSW wilt volgen, moet je eerst toestemming vragen aan de examencommissie van je eigen opleiding. Vervolgens vraag je bij de examencommissie FSW (examencommissie.fsw@vu.nl) toestemming om het bijvak te volgen, waarbij je de toestemming van je eigen examencommissie bijsluit (en indien van toepassing de toestemming van de betreffende opleidingscoördinator). Als het vak als masterbijvak is toegestaan zal de examencommissie FSW je boeking voor het onderwijs en tentamen in orde maken. Mocht het vak in VUnet niet in je opleidingsoverzicht voorkomen, verzoek dan je eigen studiesecretariaat de toestemming van je examencommissie te verwerken.

Studenten van buiten de VU
Als je studeert aan een andere instelling dan de Vrije Universiteit, schrijf je je in als "bijvakstudent" via de studentenportal VUnet. De inloggegevens die je nodig hebt voor dit portal kun je opvragen via register.vu.nl. De FSW moet toestemming geven voor je inschrijving als bijvakker. De aanvraag voor toestemming regel je in VUnet. Kijk voor meer informatie over de procedure voor het inschrijven als bijvakker op de website van de VU.

Bijvakken volgen als HBO-student
Ben je HBO-student? Dan kun je in totaal maximaal 18 EC aan bijvakken volgen.