Meer veelgestelde vragen: wo-bachelors

Meer veelgestelde vragen: wo-bachelors


In aanvulling op de algemene vragen, hieronder een aantal onderwerpen specifiek voor studenten met een wo bachelor-vooropleiding.

 

Kan ik een premaster volgen?

Als je vooropleiding inhoudelijk niet aansluit bij de gewenste master, dan kan de Toelatingscommissie besluiten dat je eerst de premaster van die opleiding moet afronden.

Wanneer moet ik een verzoek tot toelating indienen?     

Het verzoek tot toelating moet je indienen in VUnet, ook als je je wo-diploma nog niet hebt behaald. Nadat je je hebt aangemeld in Studielink, uiterlijk 31 mei, ontvang je inlogcodes waarmee je je aanmelding in VUnet kunt voltooien.

Waar moet een verzoek tot toelating uit bestaan?

Voor de meeste masteropleidingen bestaat het toelatingsverzoek uit het toevoegen aan je aanmelding in VUnet van een cijferlijst, relevante vakbeschrijving(en), motivatie en CV. Political Science is een selectieve master, waar aanvullende toelatingseisen voor gelden. Kijk bij de toelatingeisen van je (pre)master voor meer informatie.

Word ik direct toegelaten tot de masteropleiding van mijn keuze?

Wanneer je beschikt over een wo-diploma, kun je je in Studelink en VUnet aanmelden voor een masteropleiding. De Toelatingscommissie beoordeelt of je direct kunt starten met de master of eerst voorbereidende vakken of het gehele premasterprogramma moet volgen.

Moet ik een assessment maken?

Nee, voor wo-bachelors maakt het assessment geen deel uit van de toelatingsprocedure.