Ervaringen van Master studenten

FSW studenten die een Masteropleiding volgen aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) vertellen over hun ervaringen. Lees hun verhalen van de opleidingen: Beleid, communicatie en organisatie, Besturen van maatschappelijke organisaties, Besturen van veiligheid, Dynamiek van besturen, Communicatiewetenschap, Culture, organization and management, Comparitive and European Politics, Global Environmental Governance, International Relations and Transnational Governance, Social and Cultural Anthropology, Sociologie.

Beleid, communicatie en organisatie

AnoukAnouk Prins
“Beleid, communicatie en organisatie gaat over mensen, denken en doen in organisaties. Softe psychologie gecombineerd met het hardere bedrijfsleven. Dat vind ik heel interessant."
LisanneLisanne Oud
"De afstudeerrichtingen zijn divers en geven een eigen karakter aan de opleiding. Aangezien ik veel interesse heb in het gedrag van mensen heb ik gekozen voor Advies en verandering."
MarleenMarleen
"De studenten van de afstudeerrichting Zorg vormen een vrij kleine groep, waardoor veel interactie mogelijk is. Dat vind ik prettig want ik vind het juist leuk om het met elkaar over de stof te hebben. De interesse in de zorg delen we in ieder geval met elkaar."


Bestuurskunde, Besturen van maatschappelijke organisaties

Lieke WitloxLieke Witlox
"Ik vind het positief dat je regelmatig ‘het veld’ in wordt gestuurd om onderzoek te doen. Je bent dan heel actief met de stof bezig en praat met mensen in de praktijk. Daardoor zie je al snel de relevantie van je studie.”


Bestuurskunde, Besturen van veiligheid

Laura BeckLaura Beck
"Er is een goede afwisseling tussen hoorcolleges en werkgroepen waarbij je in de hoorcolleges de algemene theorieën krijgt en in de werkcolleges meer persoonlijke aandacht voor het specifieke onderwerp van je paper of studierichting."
Machiel NoijenMachiel Noijen
"Deze opleiding biedt nauwe aansluiting met de praktijk, doordat de hoogleraren ook praktisch met veiligheid bezig zijn. Daarnaast is er aandacht voor zowel sociale veiligheid als fysieke veiligheid (rampenbestrijding), een balans die zeer interessant is en in andere veiligheidsmasters niet aanwezig is."
Michelle ZonneveldMichelle Zonneveld
"Wat mij zo aanspreekt aan deze master is dat je het thema veiligheid op een wetenschappelijke manier benadert. Het is een maatschappelijk belangrijk thema. Dat maakt het doen van onderzoek op dit terrein des te interessanter en relevanter."


Bestuurskunde, Dynamiek van besturen

Joost van der KolkJoost van der Kolk
"Ik ben erg geïnteresseerd in het openbaar bestuur of ‘de overheid’. Ik vind de grote hoeveelheid en de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken boeiend, maar ook zeer moeilijk te doorgronden. Daarom heb ik gekozen om Bestuurskunde te studeren. Om op deze manier meer grip te krijgen op de weerbarstigheid van het openbaar bestuur."
Bart TeunnissenBart Teunnissen
"Er hangt een goede sfeer in de groep, vooral ook onder de deeltijdstudenten. Wij combineren allemaal een drukke baan met een pittige studie. Dit vereist discipline en doorzettingsvermogen. Wij moedigen elkaar aan en hebben ook veel digitaal contact."
Anneke TwijnstraAnneke Twijnstra
"Mijn interesse voor het functioneren van de overheid en non-profit organisaties is gewekt tijdens de bachelor Bestuurs- en organisatiewetenschap aan de VU. De master Bestuurskunde zorgt voor verdieping in gerelateerde thema’s die goed aansluiten bij de bestuurspraktijk en actualiteit."


Communicatiewetenschap 

Nora BoukrisNora Boukris
 “Het is een zeer interessante studie met een brede en actuele blik. Je krijgt te maken met psychologie, communicatie, marketing, bedrijven en het nieuws. Het is tastbaar maar wetenschappelijk en tegelijkertijd ook creatief. Er wordt genoeg ruimte geboden om je eigen invulling aan onderzoek te geven, de docenten zijn er echt voor je en de sfeer is er heel goed."
Pierrette-KousemakerPierette Kousemaker
"De master speelt goed in op de veranderingen en trends in de samenleving. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan het gebruik en inzetten van sociale media, maar worden er ook vrij recente communicatietheorieën behandeld."


Culture, Organization and Management

Huub DekkersHuub Dekkers
"Het bevalt me dat je als Culture, Organization and Management-student op een grondige en persoonlijke manier naar allerlei wisselwerkingen tussen organisatie en maatschappij kunt kijken. De studie is verdiepend en inhoudelijk erg goed onderlegd en wordt gegeven door docenten die hun sporen hebben verdiend.”
Pascale MoningPascale Moning
"I like the profundity of this study. The literature we read is difficult but very interesting. On top of that I really like the fact that the teachers are very active in the scholarly debates. That makes them very engaged and motivated. The teachers are very passionate about their researches and they transfer that to us, the students."
Nieuw: ComponentSadhana Raghoebarsing
“The Master’s Programme Culture, Organization and Management (COM) gives me the opportunity to get a job in consultancy after graduation. With the perspective on consultancy, COM is very broad orientated in Organization Management and the Organization Cultures. This gives me many possibilities in the consultancy world."


Political Science: Comparative and European Politics

alexander-verschureAlexandre Hattinga Verschure
"I have always been interested in International Relations. What’s going on in the world? The things you read in the newspaper are sometimes hard to put into perspective. What moves states into war or peace? When do economic incentives  prevail over human rights issues? Under which circumstances can states tackle environmental issues cooperatively?"
 

Political Science: Global Environmental Governance

Peter CsardasPeter Csardas
"The programme enables students to get involved in fields they are really interested in. The Department of Political Science has different options for specialization in the second semester of the Master’s programme. In the past years I became interested in sustainable development and the political economy of renewable energy resources, so I chose the global environmental governance stream to deepen my knowledge in green issues."
Nieuw: ComponentVadim Biryukov
"Studying and living in the Netherlands is a life experience. The country is unique in many perspectives. Holland is one of the most liberal countries in the world. The country is one of the earliest industrializes in Europe. It presents an ideal welfare state. All of these variables are very important when it comes to choose where to study."

 
Political Science: International Relations and Transnational Governance

TimTim Kreukniet
"I have chosen the International Relation stream as I am interested in the relations between states and how differing interpretations cause miscommunication and conflicts. Through this Master’s I hope to predict and solve upcoming conflicts in order to create a more global cooperative environment."


Social and Cultural Anthropology

Gijs VerbossenemptyGijs Verbossen
"The study programme allows students to develop their own research project right from the start of the academic year. Everything is possible and the staff does their utter best to assign the most suitable personal supervisor to every student. I think almost all of them can be characterized by a great heart for the students."


Sociologie

marloe boonMarloe Boon
"De docenten koppelen de theorieën en casussen aan de praktijk. In het begin van het studiejaar hadden we een vak over sociale bewegingen en toen kwam net Occupy op in Nederland. Diezelfde week kwam dat voorbij in college. De actualiteit werd direct gekoppeld aan de literatuur en we discussieerden er ook over in college. Die hedendaagse insteek spreekt me aan."