Minoren

Nieuw: Component

Wil je je verdiepen in een bepaald vakgebied? Kies voor een minor! Je volgt dan een programma van in totaal 30 studiepunten met vakken over één onderwerp. Dat kan binnen het aanbod van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, aan een andere faculteit van de VU of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

Minoren voor FSW-studenten
Ben je een FSW student? Dan kun je een minor volgen in de keuzeruimte (tijdens het eerste semester van het derde bachelorjaar).

Ingangseisen
Om een minor te kunnen volgen moet je aan een universiteit studeren en het eerste jaar van je bachelor hebben afgerond. Ben je een HBO-student? Dan kun je als alternatief bijvakken volgen.    

Minoren

Binnen FSW kun je je verdiepen in een andere studierichting of een bepaald thema. De minoren zijn ook toegankelijk voor studenten van buiten de faculteit.

Het aanbod van FSW:

Let op: als een bepaald vak uit de universiteitsminor onderdeel uitmaakt van je reguliere curriculum, kun je deze minor niet (volledig) volgen omdat vakken niet twee keer kunnen meetellen. Vraag in dat geval toestemming van de examencommissie voor de invulling van de keuzeruimte.

Interfacultaire minoren

Het is ook mogelijk om een minor te volgen aan een andere faculteit, bijvoorbeeld een minor journalistiek (Meer informatie bij de Faculteit der Geesteswetenschappen) of Communicatie over gezondheid (Meer informatie bij de Faculteit der Aard en Levenswetenschappen). Kijk voor het volledige overzicht op de VU-website of raadpleeg de studiegids.