Dag van de Filantropie

Meld u nu aan voor de presentatie van Geven in Nederland 2020 tijdens Dag van de Filantropie 2020 op woensdag 15 april 2020.

05-03-2020 | 14:34

Tijdens de Dag van de Filantropie 2020 presenteert het Centrum voor Filantropische Studies de uitkomsten van het onderzoek Geven in Nederland. Geven in Nederland is het longitudinale onderzoek waarin macro-economische cijfers worden verzameld over geven door huishoudens, nalatenschappen, bedrijven, fondsen en goededoelenloterijen. Het onderzoek wordt sinds 1995 uitgevoerd door het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
 
De Nederlandse samenleving van de 21e eeuw verandert in rap tempo. De afgelopen decennia werden gekenmerkt door toenemende vergrijzing, secularisering, technologische ontwikkelingen, flexibilisering en een toenemende inkomensongelijkheid. Hoe gaan filantropische organisaties om met deze veranderende omstandigheden? Welke uitdagingen en mogelijkheden zijn er voor filantropische organisaties van vandaag? Is het geven van tijd en geld aan een organisatie nog wel vertrouwd? Wat betekent de veranderende context voor filantropie in de nabije toekomst? De Dag van de Filantropie zal verder in het teken staan van deze ontwikkelingen.

De presentatie van Geven In Nederland vindt op woensdag 15 april vanaf 13.45 plaats in het Auditorium van de Goede Doelen Loterijen, Beethovenstraat 200, te Amsterdam.

AANMELDEN.