Nieuwe homepage

14-08-19

De VU Academie voor Sociale wetenschappen heeft een vernieuwde homepage! De uitstraling oogt rustiger doordat er minder tekst en meer beeld wordt gebruikt.

Actualiteitencolleges voor alumni van masters FSW

18-07-19

De wereld om ons heen verandert, dus jouw vak ook. Het is dan ook belangrijk dat je bijblijft in je vak om goed en met plezier je werk te kunnen doen. Onder het motto ‘een leven lang leren’ organiseren de VU Academie for Social Sciences (VASS) en Alumnirelaties actualiteitencolleges om je op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Vernieuwd: opleiding Sturen en leidinggeven vanuit vertrouwen

18-07-19

Anders organiseren en aansturen met minder regels en betere resultaten. Tijdens de opleiding Sturen en leidinggeven vanuit vertrouwen leer je hoe je als professional binnen de eigen organisatie op basis van vertrouwen te werk kan gaan.

NWO-Veni voor FSW-politicologe en FSW-communicatiewetenschapper

16-07-19

Politicologe Mariken van der Velden en Communicatiewetenschapper Kasper Welbers ontvangen beiden voor hun onderzoek de prestigieuze Veni-subsidie. Dat heeft de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) vandaag bekend gemaakt.

Wat doet de Amsterdammer in crisissituaties?

12-07-19

Onderzoekers Kees Boersma en Rinske Berg doen in samenwerking met een aantal maatschappelijke stakeholders onderzoek naar hoe de gemeente Amsterdam en de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland in tijden van crisis kan inspelen op zogenaamde ‘bottom-up initiatieven, zoals burenhulp tijdens een hittegolf, spontane acties van burgers bij opvang van statushouders, maar ook improvisaties van winkeliers tijdens een stroomstoring. Op deze manier hopen de onderzoekers dat de stad in tijden van crisis de lokale veerkracht beter weet te benutten.

Wij zijn de baas

11-07-19

Opening Academisch Jaar 2 september 2019

Van Steden zet in op mediation bij aangiftes

08-07-19

Nationale wetenschapsagenda kent 50.000 euro toe voor onderzoek naar mediation bij de politie.

NWO volgt aanbevelingen om 'gender bias' tegen te gaan op

03-07-19

Sociaal psychologen Romy van der Lee (VU) en Naomi Ellemers (UU) doen de NWO een serie aanbevelingen ten behoeve van gelijke kansen voor onderzoekers in NWO-procedures. De sociaal psychologen doen de aanbeveling na uitvoerig onderzoek naar het effect van impliciete verwachtingen in onder andere Veni-beoordelingrondes van de NWO.

Herinnering: intekenen herkansingen - periode 5 en 6

02-07-19

Dit bericht is voor iedereen die tentamens* heeft in periode 5 en 6.

Dit zijn de OnderwijsTalenten aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen!

28-06-19

Student Amel Labaeb en docent Kasper Welbers zijn tijdens het FSW zomerfestival uitgeroepen tot het DocenTalent en StudenTalent van het jaar.

Donderdag 13 juni geen spreekuur studieadviseurs

11-06-19

Aankomende donderdag 13 juni komt het spreekuur (inloop en telefonisch) van de studieadviseurs te vervallen in verband met een studiedag.

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU als politieke partijen suggereren

21-05-19

Bijna alle politieke partijen spelen in hun campagnes voor de Europese parlementsverkiezingen in op de boosheid van kiezers. Maar die zijn helemaal niet zo boos op de EU als partijen suggereren, zo stelt hoogleraar communicatiewetenschap Jan Kleinnijenhuis.

Inburgeren moet beter afgestemd worden op nieuwkomers

10-05-19

Inburgeren moet beter afgestemd worden op nieuwkomers. Dat is één van de aanbevelingen die onderzoeker Nikki Scholten doet aan de Nationale Ombudsman om het inburgeringsbeleid in Nederland te verbeteren.

Huidig inburgeringsbeleid faalt

06-05-19

'Wetenschappelijk onderzoek naar welk integratiebeleid werkt bestaat niet'

“Exploring societal resilience: big problems, big concepts, big solutions?”

23-04-19

The Institute for Societal Resilience (ISR) will host the international colloquium: “Exploring societal resilience: big problems, big concepts, big solutions?” in May. The colloquium is endorsed by the Aurora Network of Universities and will be held at the Vrije Universiteit Amsterdam on the 9th and 10th of May, from 9 am to 6 pm.