Coronavirus: updates en veelgestelde vragen

23-02-21

Laatste wijziging op dinsdag 23 februari: update over de verlenging van de avondklok en de lockdown tot 15 maart.

Bestuurskundig onderzoek naar gemeentelijke integriteitssystemen

16-02-21

Integriteit is een belangrijk thema in het openbaar bestuur. Dat geldt voor politici, met recent de politieke integriteitsindex met 44 affaires in 2020, maar ook voor de overheidsorganisatie, met bijvoorbeeld jaarlijks meer dan 100 meldingen van mogelijke integriteitsschendingen in de gemeente Amsterdam.

Maatschappij- en Gedragswetenschappen: van inzicht naar impact

12-02-21

Werken aan veerkrachtige samenlevingen, transparante wetenschap en aansluiting op de arbeidsmarkt – dat zijn de drie thema’s waar de Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Nederlandse universiteiten op inzetten. In een gezamenlijk sectorplan presenteren ze hun strategie om aan oplossingen voor urgente maatschappelijke vraagstukken te werken en de impact van wetenschap te versterken. Het plan is op donderdag 11 februari overhandigd aan Marcelis Boereboom, directeur-generaal Hoger Onderwijs van het Ministerie OCW, en VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg.

Online informatiesessie opleiding Sturen en leidinggeven vanuit vertrouwen

02-02-21

Op dinsdag 16 maart om acht uur 's avonds is er een online informatiesessie, waarin opleidingsdirecteur Frédérique Six meer vertelt over de opleiding Sturen en leidinggeven vanuit vertrouwen die 21 april van start gaat.

Interview FSW Alumnus Sven Kolmer

18-01-21

De 24-jarige sociaal ondernemer Sven Kolmer is geen onbekende van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij volgde hier twee masteropleidingen, waaronder de FSW-master Beleid, Communicatie & Organisatie. Momenteel is hij samen met een vriend eigenaar van YOFI, een bedrijf dat trainingen geeft om kinderen te inspireren en bewust te maken over hun mentale, fysieke en sociale gezondheid.

Lockdown-editie van Max Havelaar, deel 2

14-01-21

Claudia Nagel benoemd tot hoogleraar ‘Public Private Partnership in the Financial sector’

04-01-21

Organisatiewetenschapper Claudia Nagel is door het faculteitsbestuur Sociale Wetenschappen per 1 november 2020 benoemd tot hoogleraar ‘Public Private Partnership in the Financial sector’.

Winnaars FSW scriptieprijs 2020 bekend!

22-12-20

Twee studenten politicologie hebben de facultaire scriptieprijs dit jaar in de wacht gesleept: Daniëlle Graman (Bachelor Political Science) en Cille Kaiser (Master Political Science and Global Environmental Governance). Hoe is het om ten tijde van een pandemie een scriptie te schrijven en af te studeren?

Negatieve impact van COVID-19 is weer toegenomen

18-12-20

De negatieve impact van COVID-19 is weer toegenomen. Onderzoek laat een toename zien in angst en stress, afname vertrouwen in overheid, RIVM en GGD. Dat blijkt uit een onderzoek waar politicoloog dr. André Krouwel van Vrije Universiteit Amsterdam betrokken is.

Max Havelaar Lockdown project: dank aan de schrijvers.

25-11-20

Afgelopen zomer schreven ruim 170 mensen mee aan de handgeschreven lockdown-editie van de Max havelaar.

VU-onderzoek naar het verbeteren van relaties binnen de zorg

20-11-20

Ludo Glimmerveen en Marieke van Wieringen van de afdeling Organisatiewetenschappen ontvangen van ZonMw een subsidie voor het onderzoeksproject ‘De relatie als fundament: werken aan waardevolle zorgrelaties in de organisatie van verpleeghuiszorg en de toerusting van professionals’. Het project onderzoekt hoe de beroepsvorming van student-zorgprofessionals beter kan aansluiten bij wensen van bewoners en naasten in de verpleeghuiszorg.

Loes Aaldering ontvangt Veni voor onderzoek naar de invloed van politieke genderstereotypen

06-11-20

Politicoloog aan de afdeling Bestuurswetenschap en Politicologie Loes Aaldering ontvangt een Veni-financiering van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). “Echt geweldig dat ik door deze beurs de kans krijg om me de komende jaren te focussen op mijn onderzoek naar politieke genderstereotypen in de media.”

Grip krijgen op een 'organisatiecultuur'?

27-10-20

De constante verandering en zeker de snelheid waarmee die komt, stelt steeds hogere eisen aan de flexibiliteit van organisaties.

MEET EOS bestuurslid Joep Sturm: ‘EOS staat nu ook online voor je klaar!’

26-10-20

Mis jij de FoyEOS, borrels en de vertrouwde tosti-geur ook? Je bent niet de enige, maar gelukkig doet het nieuwe bestuur van EOS er dit jaar opnieuw alles aan om er voor jou te zijn op het gebied van study, fun en business. Wij spraken met één van de nieuwe bestuursleden: Joep Sturm.

Anne-Mei The benoemd tot bijzonder hoogleraar Langdurige zorg en de Sociale Benadering Dementie

26-10-20

Anne-Mei The is per 1 oktober benoemd tot bijzonder hoogleraar Langdurige zorg en de Sociale Benadering Dementie.