Gratis Masterclass Filantropie

Laagdrempelig, actueel

Is filantropie vandaag hetzelfde als gisteren en hoe ziet filantropie er over 20 jaar uit? De samenleving verandert en daarmee de rol van filantropie. Tijdens de masterclass hoort u wat dit betekent voor uw werk binnen of met goede doelen en maatschappelijke organisaties.

Deze masterclass biedt op een laagdrempelige manier een overzicht van de actuele onderwerpen en wetenschappelijke inzichten op het gebied van de filantropie: een snelkookpan van onderwerpen die relevant en uitdagend zijn binnen de filantropische sector!

Onderwerpen die tijdens de masterclass aan de orde komen:
- Trends in geefgedrag
- Integriteit binnen goede doelen
- Bezuinigingen
- Professionalisering
- Nederland in internationaal perspectief
- Nieuwe vormen van filantropie (venture philanthropy, crowdfunding)
- Nalatenschappen in de gouden eeuw van de filantropie
- Maatschappelijke betekenis van filantropie

Daarnaast is er aandacht voor de meerwaarde van wetenschappelijk onderzoek naar filantropie.

De masterclass wordt gegeven door prof. dr. René Bekkers en prof dr. Theo Schuyt, verbonden aan het Centrum voor Filantropische Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Zij nemen u mee langs de uitdagingen waar u als professional of toekomstige professional binnen de filantropische sector mee te maken heeft.


Leergang Filantropie

De thema's en wetenschappelijke inzichten die aan bod komen tijdens de masterclass zijn ontleend aan de leergang Filantropie, die in januari 2018 weer start aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De masterclass biedt u een
inkijk in deze opleiding. Het doel van de opleiding is om uw kennis ten aanzien van filantropie te verdiepen en te verbreden, zodat u in staat bent kritisch te reflecteren op het handelen binnen uw eigen werkterrein. 

Praktische informatie en aanmelden

Datum: 3 oktober 2017, 19.00-21.00 uur
Deelname aan de masterclass Filantropie is geheel gratis en vrijblijvend.

Schrijf u direct in!