Jenny Gierveld Fellowship 2013-2015

Ellen BalOp vrijdag 11 januari 2013 kreeg dr. Ellen Bal de tweede Jenny Gierveld Fellowship voor talentvolste vrouwelijke wetenschapper van FSW. Zij is verbonden aan de afdeling Sociale en Culturele Antropologie. Het fellowship houdt een tweejarige promotie tot universitair hoofddocent in.

De jury beoordeelde Ellen Bal als een zeer succesvolle docent en onderzoeker: “Zij is een zeer betrokken docent, heeft veel gepubliceerd en verwierf recentelijk een onderzoeksproject waarin twee postdocs onderzoek kunnen gaan doen in Cambodja en Nederland. Als hardwerkende moeder tenslotte is zij een voorbeeld voor andere vrouwelijke wetenschappers.”

Lees het juryrapport.

De afdeling Sociale en Culturele Antropologie heeft Ellen Bal genomineerd voor de Jenny Gierveld Fellowship. Ellen heeft een positieve en constructieve rol binnen de afdeling. Op de terreinen onderwijs, onderzoek en bestuur is zij bovengemiddeld actief. Al jaren coördineert zij de masteropleiding Social and Cultural Anthropology, begeleidt zij studenten en coacht studenten die na hun master verder willen. Zij is actief onderzoekster en heeft diverse onderzoekssubsidies binnengehaald. Bestuurlijk is ze al geruime tijd betrokken bij de examencommissie en heeft daarnaast zitting in verschillende commissies op het terrein van onderwijs- en onderzoeksorganisatie. De fellowship zal haar in staat stellen door te groeien.

Overige genomineerden